2009-07-02 12:50:03• hírek • Szatmar.ro

Tornát nyert az Olimpia Lengyelországban

Veretlenül végzett egy nemzetközi torna élén az Olimpia U16-os csapata.

Úgy tűnik, ha már a szatmári felnőtt labdarúgást hagyták meghalni, utánpótlás szinten még képes eredményeket felmutatni a város. Miután az Atletic serdülői bejutottak az országos bajnokság elődöntő-tornájára, ezúttal az Olimpia 2008 U16-os csapata hallatott magáról. A Nicolae Marcu edzette gárda veretlenül végzett egy lengyelországi nemzetközi torna élén.

A Rzeszow városában megtartott viadalon a nyolc résztvevő csapatot két négyes csoportba osztották. Az Olimpia az első meccsen Ciul és Rat góljaival 2-0 arányban legyőzte a helyi Orly Rzeszow együttesét, majd 1-1-es döntetlent játszott a szintén lengyel Stal ellen. Ezen a találkozóm Páka volt a gólszerző. Az utolsó csoportmeccsen a továbbjutás volt a tét, ám ez oly annyira motiválta a partiumiakat, hogy 7-0 arányban kiütötték az Incza csapatát. A gólokon Iftenie (4), Rat, Petricean és Ghetea osztozott.

Mivel a szatmári gárda megnyerte kvartettjét, a másik csoportelsővel, a Struc Tyczynnel a döntőben mérte össze erejét. A rendes játékidőben nem született gól, tizenegyesrúgásoknál viszont Petricean, Bura, Ene és Sabau nem hibázott, Takács pedig kettőt is megfogott, így az Olimpia megnyerte a tornát.

Nem csak csapatban, de egyéniben is taroltak a szatmári fiatalok: Takács lett a torna legjobb kapusa, Iftenie a gólkirály, Ciult és Pákát pedig a közönség a legtechnikásabb játékosnak választotta.

Az Olimpia kerete: Takács Erwin, Marius Raţ, Cornel Ene, Tudor Gheţea, Marius Ciul, Adrian Sabou, Adrian Sabău, Páka Tibor, Marius Petricean, Iftenie Darian, Kajtár Attila, Radu Socaci, Daniel Timoc, Cuth Călin, Ionuţ Bura. Edző: Nicolae Marcu.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: